U eri rastuće svijesti o ekologiji i odgovornosti prema okolišu, tržišta postaju sve osjetljivija na imperativ održivosti. Cijene energetskih resursa kontinuirano rastu, a potreba za čistom, obnovljivom energijom neprestano jača. Tvrtka Vrata Plus d.o.o. iz Metkovića jedna je od onih koja je prepoznala tu potrebu te odvažno zakoračila prema održivijem poslovanju i strateškom pozicioniranju na tržištu koje sve više cijeni inovacije u energetskom sektoru.

Na krovu Vrata Plus poslovnog centra izgradili smo čak dvije solarne elektrane različite namjene. Prva solarna elektrana, ukupne snage 35 kW proizvodi električnu energiju  koja se koristi za samoopskrbu cijelog objekta, dok druga veća elektrana,  ukupne snage 118,08 kW, generira električnu energiju koja je namijenjena daljnjoj prodaji na tržištu.

O glavnim motivima koji stoje iza ove značajne investicije, te o samom procesu koji smo prošli od planiranja do izgradnje ovih solarnih elektrana, ovaj put saznajte iz perspektive našeg klijenta – gospodina Petra Batinovića, direktora tvrtke Vrata Plus d.o.o. koja je poznata kao jedna od najuglednijih hrvatskih tvrtki na području proizvodnje aluminijske i PVC stolarije. Već 51 godinu kontinuirano nude svoje proizvode i usluge vrhunske kvalitete u različitim sektorima, a svoju poziciju na tržištu i dalje neprestano učvršćuju što dodatno potvrđuje i ovaj projekt.

Osvrt gospodina Batinovića kao i sve detalje projekta pronađite na: