Studeni d.o.o. - 4 MW

Sunčani Hvar Hoteli

Sunčani Hvar je projekt čijom je realizacijom postavljen solarni sustav na 5 hotela (Beach Bay Hotel Hvar, Hotel Adriana, Hotel Pharos, Hotel Bodul, Hotel Amfora) i upravnoj zgradi na otoku Hvaru. Elektrane ukupne snage od 1MW čini više od 2500 solarnih panela koji će generirati dovoljnu količinu električne energije za pokrivanje 50% godišnjih potreba.

PREMIS, MAKARSKA

Premis – jedan od najvećih proizvođača sladoleda u Hrvatskoj, kao tvrtka koja brine o kvaliteti svojih proizvoda i utjecaju proizvodnog pogona na okoliš prepoznala je ulaganje u vlastitu solarnu elektranu kao logičan korak na putu prema održivosti svog poslovanja. Elektranom koja se sastoji od 180 solarnih panela, ukupne snage od 68 KW Premis će pokrivati čak 60% svojih godišnjih energetskih potreba.

KINGTRADE MAKARSKA

Lider u prodaji bijele tehnike – Kingtrade Makarska, odlukom o ulaganju u ugradnju solarnih panela otvorio je put prema dugoročnim uštedama i povećanju svoje profitabilnosti. Elektranu ukupne snage od 102 KW čini 249 solarnih panela koji će generirati dovoljnu količinu električne energije za pokrivanje 60% godišnjih potreba.

LEPI DEČKI, ČAKOVEC

Pivovara Lepi Dečki, poznata po svojim vrhunskim pivima,  proizvodni pogon prebacila je na solarnu energiju. Impresivan sustav s 114 solarnih panela, postavljenih na specifičan oblik krova pivovare, sačinjava elektranu ukupne snage 42,8 KW kojom generiraju vlastitu električnu energiju namijenjenu samoopskrbi. Ulaganje u ovakvo solarno rješenje omogućilo im je smanjenje operativnih troškova, povećanje održivosti te doprinijelo proizvodnji vrhunskog piva uz minimalan ekološki otisak.

Max&Moris, Split

Projektom koji je imao za cilj osigurati dovoljno energije za samoopskrbu i smanjiti operativne troškove, na krovu Max & Moris centra izgrađena je elektrana kapaciteta od 145,5 kW koja se sastoji 388 solarnih panela, a proizvodi dovoljnu količinu električne energije za napajanje cijelog objekta. Budući da su pokretanjem elektrane prestali ovisiti o konvencionalnom izvoru energije, Max & Moris smanjuje troškove za električnu energiju, stvara prostor za nova ulaganja te povećava konkurentnost na tržištu.

HOTEL MONDO, SPLIT

Težnja za ispunjavanjem zahtjeva koje donose novi trendovi održivog turizma, rezultirala je projektom izgradnje solarne elektrane splitskog hotela Mondo koja će pokrivati više od 50% njihovih godišnjih energentskih potreba. Puštanjem u pogon solarnog postrojenja ukupne snage od 78,72 KW, a izgrađenog od ukupno 192 visokoučinkovita solarna panela, hotel Mondo započeo je s ostvarivanjem glavnih ciljeva ovog projekta – smanjenjem operativnih troškova, pozitivnim utjecajem na okoliš i dugoročnim uštedama čiji će se utjecaj tek vidjeti u povećanju profitabilnosti i njihove konkurentnosti.

ĐANO TRADE, KLIS

Đano Trade – vodeći servisno prodajni centar u Dalmaciji koji nudi širok asortiman malih poljoprivrednih strojeva, alata i strojeva za održavanje parkova i vrtova, agregate te usluge najma i servisa opreme, investirao je u solarnu elektranu snage 94,3 KW koju čini ukupno 230 solarnih panela postavljenih na način koji omogućuje maksimalno iskorištavanje sunčeve energije. Uspješnim implementiranjem ove inovativne tehnologije Đano Trade je poduzeo ključne korake do ostvarenja dugoročnih financijskih ušteda i smanjenja ovisnosti o tržišnim fluktuacijama i tradicionalnim izvorima energije.

JASENSKA, OPUZEN

Projekt solarne elektrane postavljene na krov tvrtke Jasenska d.o.o. za cilj je imao osigurati Jasenskoj proizvodnju vlastite električne energije namijenjene daljnjoj prodaji na tržištu. Na krovnu površinu od 6 500m2 postavljeno je 2 850 Longi solarnih panela izgrađenih od najkvalitetnijih materijala koji jamče visok stupanj efikasnosti i predstavljaju učinkovit, dugotrajan i pouzdan izvor energije. Izgrađena solarna elektrana na Jasenskoj ima ukupnu snagu od 1070kW, a u prvoj fazi u pogon je pušteno 399kW.

 

MESNICA DŽAKULA, SOLIN

Mesnica Džakula u Solinu, poznata po svojoj dugogodišnjoj tradiciji i bogatom iskustvu u prodaji mesa i mesnih prerađevina na području cijele Splitsko-dalmatinske županije, na krov je postavila solarnu elektranu snage 24,6 kWp u panelima, koja će godišnje proizvoditi oko 27 mWh električne energije namijenjene samoopskrbi samog objekta. Funkcionalnost i učinkovitost postavljenog solarnog sustava dovodi do ostvarenja unaprijed postavljenih ciljeva kojima će mesnica smanjiti ovisnost o tradicionalnim izvorima energije, ostvariti uštede i veću financijsku stabilnost, ali i postići značajnu reputacijsku prednost među ekološki osviještenim potrošačima.

NARONA IMPEX, METKOVIĆ

Narona Impex d.o.o., tvrtka u dolini Neretve poznata kao Pekarstvo Metkovka već dugi niz godina prepoznatljiv je dio lokalne zajednice, te dobro poznata adresa širokog asortimana svježih pekarskih proizvoda i slastica. U tehnologiji svoje proizvodnje već godinama koriste pristup kojim postižu što bolju iskoristivost sirovina, te što veću kvalitetu svojih proizvoda. Svoje tradicionalne vrijednosti sada su uskladili s inovacijama i održivim napretkom i to projektom izgradnje solarne elektrane na krovu svog proizvodnog pogona, koji smo nedavno uspješno realizirali i pustili u pogon. Izgrađena solarna elektrana snage 300kW namijenjena je proizvodnji čiste električne energije koju će Narona Impex d.o.o. prodavati dalje na tržištu

FRIGO BONSAI, OPUZEN

Frigo Bonsai d.o.o. je tvrtka koja je izrasla u vodećeg igrača na polju uvoza, izvoza, otkupa i distribucije voća i povrća, te danas svoje proizvode šalje ne samo diljem domaćeg tržišta, već i na europska tržišta. U njihovom poslovno-skladišnom centru kod Opuzena, godišnje dozrijeva čak 250,000 kutija banana, otkupi se i proda 3500 tona mandarina, te 3000 tona raznog sezonskog voća i povrća. Dinamika ovakvog poslovanja nalaže kontinuirano praćenje suvremenih tehnoloških trendova, a sada saveznika na putu prema napretku imaju u vlastitoj električnoj energiji koju od nedavno proizvode. Na krovu njihova centra izgradili smo solarnu elektranu snage 120kW koja generira električnu energiju za samoopskrbu cijelog prostora.

StARAČKI DOM PIO, KUČIĆI

Dom za starije i nemoćne PIO istaknut je kao pouzdan partner na polju brige o starijim i nemoćnim osobama na području Splitsko-dalmatinske županije. No, njihova predanost i inovativnost ne zaustavljaju se samo na području skrbi. Nedavno su ostvarili značajan napredak prema održivijoj budućnosti izgradnjom solarne elektrane snage 49,5 kW. Uspješno smo implementirali sustav od 132 solarna panela koji sada omogućuje Domu PIO da proizvodi vlastitu čistu električnu energiju namijenjenu samoopskrbi cijelog objekta.

termodinamika, split

S bogatom paletom proizvoda koja obuhvaća hidroizolacijske materijale, fasadne sustave, i mnoge druge segmente, Termodinamika je poznata po svojoj reputaciji izgrađenoj na visokoj kvaliteti i inovaciji u građevinskom sektoru. Dugogodišnja suradnja s vodećim svjetskim proizvođačima građevinskih materijala kao što su Knauf, Rofix i Bauder, pozicionirala ih je na mjesto vodećih dobavljača građevinskih proizvoda, a svoje poslovanje sada dodatno učvršćuju proizvodnjom vlastite električne energije. Projektom izgradnje solarne elektrane snage 99 kW, na njihov krov postavili smo sustav od ukupno 242 solarna panela koji će generirati električnu energiju namijenjenu samoopskrbi ovog poslovnog centra. Očekuje se da će benefiti ovog projekta biti vidljivi već u bliskoj budućnosti, donoseći značajne financijske uštede i doprinoseći očuvanju okoliša

 

VRATA PLUS, METKOVIĆ

Tvrtka Vrata Plus d.o.o. iz Metkovića, poznata je kao jedna od najuglednijih hrvatskih tvrtki u proizvodnji aluminijske i PVC stolarije koja već 51 godinu kontinuirano postavlja standarde kvalitete u različitim sektorima. Nastavljajući čvrsto utirati put na tržištu, ova tvrtka je nedavno dokazala svoju predanost inovacijama i održivosti kroz projekt instalacije solarnih elektrana. Na krovu Vrata Plus poslovnog centra izgrađene su čak dvije solarne elektrane različite namjene. Prva solarna elektrana, snage 35 kW, proizvodi električnu energiju za samopskrbu cijelog objekta, dok druga, veća elektrana snage 118,08 kW, generira električnu energiju za prodaju na tržištu.