U prvih sedam mjeseci ove godine, Hrvatska je svjedočila značajnom porastu proizvodnje električne energije u solarnim elektranama, s povećanjem od čak 112 GWH u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. S takvim porastom proizvodnje koji potvrđuje vitalnost solarnog sektora u Hrvatskoj i reflektira globalni trend prema održivim izvorima energije, svakodnevno se otvaraju nove prilike za investitore i tvrtke koje sve više koriste povoljne tržišne uvjete za ulaganje u inovativna solarna rješenja.

Jedan od posljednjih primjera te dinamične promjene na lokalnoj razini je i naša nedavna suradnja s renomiranom tvrtkom Termodinamika d.o.o. koja je rezultirala izgradnjom i puštanjem u rad nove solarne elektrane na krovu njihovog poslovnog centra u Splitu.

S bogatom paletom proizvoda koja obuhvaća hidroizolacijske materijale, fasadne sustave, građevinsko željezo i mnoge druge segmente, Termodinamika je poznata po svojoj reputaciji izgrađenoj na visokoj kvaliteti i kontinuiranoj inovaciji u građevinskom sektoru. Dugogodišnja suradnja s vodećim svjetskim proizvođačima građevinskih materijala kao što su Knauf, Rofix, Bauder, Wienerberger, Weber i Samoborka, pozicionirala ih je na mjesto vodećih dobavljača građevinskih proizvoda, a svoje poslovanje sada su dodatno učvrstili proizvodnjom vlastite električne energije.

Projektom izgradnje solarne elektrane snage 99 kW postavlili smo sustav od ukupno 242 solarna panela koji će generirati električnu energiju namijenjenu samoopskrbi ovog poslovnog centra. Benefiti ovog vrijednog projekta za Termodinamiku će biti vidljivi već u bliskoj budućnosti, donoseći značajne financijske uštede i doprinoseći očuvanju okoliša.

Detalje o samom projektu kao i detaljnu analizu rastuće potražnje za solarnim elektranama na domaćem tržištu, podijelili smo s čitateljima portala Dalmacija danas:

https://www.dalmacijadanas.hr/vrijedna-investicija-u-rad-pustena-solarna-elektrana-na-krovu-poslovnog-centra-termodinamike-u-splitu-uspjesna-suradnja-s-tvrtkom-forte-solar/