Dok svakodnevno svjedočimo ubrzanom porastu interesa i ulaganja u solarnu energiju na globalnoj razini, ista struja promjena osjeća se i u Dolini Neretve gdje se polako ali sigurno odvija uspješna tranzicija prema održivosti. Sve veći interes za solarnom energijom postaje vidljiv kroz brzu ekspanziju solarnih panela na krovovima poslovnih subjekata i kućanstava na lokalnoj razini. Jedan od posljednjih primjera uspješne implementacije solarnih rješenja je naš klijent Narona Impex d.o.o., poznatija kao Pekarstvo Metkovka.

Metkovka je već dugi niz godina prepoznatljiv dio lokalne zajednice, te dobro poznata adresa širokog asortimana svježih pekarskih proizvoda i slastica koji već dugo donose osjećaj domaćeg i poznatog. Na brojnim prodajnim mjestima u Metkoviću i okolici, Pekarstvo Metkovka osim bogate ponude kruha i svježih peciva nudi i asortiman svakodnevnih potrepština. U tehnologiji svoje proizvodnje već godinama koriste pristup kojim postižu što bolju iskoristivost sirovina, te što veću kvalitetu svojih proizvoda. Svoje tradicionalne vrijednosti sada su uskladili s inovacijama i održivim napretkom i to projektom izgradnje solarne elektrane na krovu svog proizvodnog pogona, koji smo nedavno uspješno realizirali.

Na krov proizvodnog pogona postavili smo solarnu elektranu snage 300kW. Namijenjena je proizvodnji čiste električne energije koju će Narona Impex d.o.o. prodavati dalje na tržištu. Ovakva investicija osim što dodaje novu dimenziju dugotrajnoj reputaciji tvrtke, istovremeno donosi i brojne prednosti koje se očituju u financijskim benefitima za poslovanje, smanjenju ovisnosti o uvozu energenata, jačanju lokalne ekonomije te poticanju sličnih održivih inicijativa unutar poslovnog sektora.

Više o samom projektu i benefitima koje ova investicija donosi za našeg klijenta, podijelili smo s čitateljima portala Metković News:

https://metkovic-news.com/news/pekarstvo-metkovka-solarnom-energijom-do-odrzivog-poslovanja/