Nova solarna elektrana na krovu Đano Trade centra na Klisu – investicija s vizijom održive budućnosti i društveno odgovornog poslovanja

Spletom različitih globalnih tržišnih okolnosti, prijelaz na solarnu energiju nikada nije bio isplativiji pa je u posljednje vrijeme postao nezaobilazna opcija za različite industrijske sektore u zemlji. Od velikih industrijskih postrojenja i trgovačkih lanaca do javnih ustanova i privatnih kućanstava, solarni paneli postaju neizostavan dio energetskog portfelja.

Već je mnoštvo primjera i na području Splitsko – dalmatinske županije koji potvrđuju kako se energetski sektor uistinu mijenja u korist obnovljive energije, a jedan od njih je realizacijom još jedne uspješne suradnje nastao i na Klisu.

Đano Trade je zbog svoje dugogodišnje prisutnosti na tržištu već dobro poznat kao vodeća tvrtka koja nudi širok spektar malih poljoprivrednih strojeva, alata i strojeva za šumarstvo, održavanje parkova i vrtova, agregate te usluge najma i servisa opreme svih proizvođača koje zastupa. Kao vodeći servisno prodajni centar u Dalmaciji, još od 2007. godine uspješno posluju radeći s proizvodima najkvalitetnijih svjetskih proizvođača kao što su Honda, Husqvarna, Millwaukee, Pramac, Benassi, Stiga i mnogi drugi. Kroz tako širok spektar usluga i proizvoda, tvrtka je kroz godine stekla reputaciju stručnosti, pouzdanosti i inovativnosti, a kao takvi su sada prepoznali i važnost kretanja u smjeru obnovljive energije.

U suradnji s Đano Tradeom, Forte Solar tim je realizirao projekt izgradnje solarne elektrane na krovu ovog poznatog servisno prodajnog centra. Projektirali smo i izgradili elektranu snage 94,3 KW koju čini ukupno 230 solarnih panela postavljenih na način koji omogućuje maksimalno iskorištavanje sunčeve energije i generiranje veće količine električne energije. Uspješnim implementiranjem ove inovativne tehnologije Đano Trade je poduzeo ključne korake do ostvarenja dugoročnih financijskih ušteda i smanjenja ovisnosti o tržišnim fluktuacijama i tradicionalnim izvorima energije.

Sve o ovom projektu, o motivima za investiranje u solarna rješenja te o benefitima koje ovakva rješenja donose za poslovne subjekte u svim sektorima, pročitajte na:

https://dalmatinskiportal.hr/energija-i-ekologija/nova-solarna-elektrana-na-klisu–dano-trade-na-putu-do-usteda-i-odrzivost/175343