Pouzdana investicija koja donosi uštede i potiče konkurentnost!

Zahvaljujući globalnim trendovima, povećanoj svijesti o klimatskim promjenama i potrebi za održivom proizvodnjom energije, tržište solarne industrije trenutno doživljava veliki uspon. Max&Moris prodajni centar iz Splita još je jedan od naših klijenata iz industrijskog sektora koji je prepoznao potencijal solarne energije te realizacijom projekta izgradnje vlastite elektrane učvrstio svoju poziciju na tržištu kao i budućnost svog poslovanja.

Projektom koji je imao za cilj osigurati dovoljno energije za samoopskrbu i smanjiti operativne troškove, na krovu Max & Moris centra izgrađena je elektrana kapaciteta od 145,5 kW koja se sastoji 388 solarnih panela, a proizvodi dovoljnu količinu električne energije za napajanje cijelog objekta. Budući da su pokretanjem elektrane prestali ovisiti o konvencionalnom izvoru energije, Max & Moris osim što već uspješno postiže cilj smanjenja troškova za električnu energiju, uz to stvara prostor za ulaganje u ostale dijelove poslovanja čime nedvojbeno utječe i na konkurentnost na domaćem tržištu.

Dugotrajnost ovakve investicije omogućavaju solarni paneli koje smo kroz ovaj projekt postavili. Paneli su izrađeni su od najkvalitetnijih materijala koji ih čine otpornima na vremenske uvjete i druga oštećenja, čime i u ovom slučaju uspješno postižemo optimalno iskorištavanje sunčeve energije i visok stupanj njihove efikasnosti. Uz osnovna periodična održavanja, ovi paneli mogu trajati 25 godina i više što ih čini izuzetnom učinkovitim, dugotrajnim i pouzdanim izvorom energije.

Dok se tržište energije neprestano mijenja, ovakva ulaganja postaju nezaobilazan izbor i važan korak za održivost poslovanja sve većeg broja poslovnih subjekata. Ekonomski razlozi ali i snažna svijest o važnosti zaštite okoliša, sve više potiču na ovakve investicije, a Max&Moris je svojom solarnom elektranom nedvojbeno postao jedan od vodećih lokalnih primjera koji pokazuju kako zapravo održivost i izgleda u praksi.

Cijelu priču o Max&Moris projektu podijelili smo i s čitateljima portala Dalmacija danas:

https://www.dalmacijadanas.hr/omiljena-destinacija-svih-stolara-u-dalmaciji-od-sada-na-solarni-pogon-max-moris-u-suradnji-s-tvrtkom-forte-solar-d-o-o-izgradili-vlastitu-solarnu-elektranu/