Proizvodni pogon od sada na solarnu energiju!

Suradnja koju smo ostvarili s jednom od vodećih craft pivovara u regiji nedvojbeno postavlja nove standarde u industriji i otvara vrata novim razvojnim mogućnostima za održivo pivarstvo. Zahvaljujući uspješnoj realizaciji izgradnje solarne elektrane, pivovara Lepi Dečki je odnedavno započela s proizvodnjom vlastite električne energije s ciljem pokrivanja potreba svog proizvodnog pogona te smanjenja ovisnosti o konvencionalnim izvorima energije, uvozu energenata i sve češćim tržišnim nestabilnostima.

Na specifičan oblik krova pivovare postavili smo ukupno 114 solarnih panela te pustili u pogon elektranu ukupne snage 42,8 KW koja omogućava pivovari značajno smanjenje operativnih troškova te stvara dodatan prostor za ulaganje u ostale dijelove poslovanja, čime izravno utječu i na veću profitabilnost i konkurentnost na tržištu. Ova investicija stoga nije samo korak prema održivijoj budućnosti, već i pametan potez za poslovni uspjeh pivovare.

Kombinacija ekonomske isplativosti s održivošću i društvenom odgovornošću je ono što predstavlja najsnažniji poticaj za prelazak na solarnu energiju kao trenutno najisplativiji obnovljivi izbor energije koji donosi dugoročne koristi za poslovanje i okoliš. Nastale uvjete u kojima ulaganje u solarna rješenja nikada nije bilo isplativije prepoznali su i iskoristili Lepi Dečki, a njihov primjer prate i mnoge druge tvrtke u različitim industrijskim sektorima diljem Hrvatske što je već velik iskorak na putu prema kompletnoj energetskoj tranziciji kojoj kao društvo i težimo.

Više o smom projektu te o ključnim elementima zbog kojih sve više poslovnih subjekata ide u smjeru kompletne energetske tranzicije podijelili smo i s čitateljima portala Zgradonačelnik.hr:

https://www.zgradonacelnik.hr/jip-javno-i-poslovno/poduzetnicko-iskustvo-osim-pive-lepi-decki-proizvode-i-svoju-struju/1190